fredag 10. april 2009

Påskekrim

Tirsdagen var som alle andre tirsdager. Det eneste unntaket var at vaskemannen hadde vasket hallen og fjernet alt av barrikader og søppelbøtter. Morgentreningen ble ledet av Gard og Eirik som vanlig, og vi startet opp med rundbord.

- ”Hvor er Kris?”, spør Gard forsamlingen. Det er åpenbart at dette er et retorisk spørsmål, ettersom Kristoffer vanligvis pleier å være forsinket.

Alle andre var til stede og rundbord tok derfor ekstra lang tid fordi alle var på hugget og iver etter seier, ingen ville være førstemann ut. Etter en helt utrolig ball som varte i over tre minutter kickser Marthe på kant og Shong blir den uheldige. Det hjalp dessverre ikke å slenge seg i veggen.

- ”Herregud så feigt”, skriker Shong mens han kaster racketen på bordet og stormer mot døren. –”Dette gidder jeg ikke”.

En etter en gikk ut fra rundbord. Mens Gard og Eirik diskuterte treningspartnerne spør Sonja ”Brida” pent om lov til å gå på do. Hun drar med seg Manuela i samme slengen.

Til slutt var det Gaute, Pål, Johannes og Hallvard som løp rundt bordet på jakt etter seieren.

Marte og Marthe skippet stigeoppvarmingen og fortrakk heller å sitte på stolen og snakke om den svenske eliteserien atter en gang.

- ”Tenk at vi nå skal møte Sveriges toppelite!”, sier Marte med et stort smil om munnen.

- ”Jeg gruer meg litt”, innrømmer Marthe mens hun skreller bananen sin. –”Jeg føler presset lissom”.

Plutselig slår lyset seg av i hallen og ingen kan se noe i mørket. Vi hører lyden av mumling og noen som faller på bakken et sted ved utgangen.

- ”Få på lyset!”, sier Eirik høyt.

Lyset blir slått på av Marte samtidig som hun spør forsiktig; - ”Hvor ble det av Nilsen?”. På bakken ser hun hvitt pulver med en søt lukt. Hun løfter blikket opp mot veggen og stirrer på den med vidåpne øyne. Den røde malingen lyser i hallen og alle står og tenker det samme mens de ser på den store bokstaven B. Hvem er det som tør å skrive ordet som ikke bør nevnes?

Vet du hvem den skyldige er?