mandag 27. april 2009

Ekskursjon til regionssenteret



Etter en tidlig og kjapp frokost i dag, kjørte vi en bedre versjon av NTG-bussen til regionssenteret i Shijiazhuang. Det tok en halvtime å kjøre en meget humpete vei.
En del av senteret ble bygget i anledning OL og her trente Kinas landslag i forkant av mesterskapet. Det er tre haller med over 90 bord, luksusrom med tykke madrasser og massasjebad, treningssal og biljardrom. Mens vi var på besøk trente to damespillere som er blant de 20 beste i landet. Hun ene er tidligere verdensmester. Vi så også en tidligere Sarpsborg kineser og i tillegg Liu Yanzhe som er sparring for damene.

Guttene spilte matcher i hovedhallen, mens jentene spilte i en mindre hall som også fungerte som et slags museum. Det kom en stor turistgruppe og tok bilder av dem mens de spilte.

Etterpå satt vi i ”NTG-bussen” i ca 1,5 minutter til et over tusen år gammelt tempel like i nærheten. Vi ble guidet av noen ”engelskspråklige” studenter gjennom forskjellige bygg med forskjellige statuer som alle skulle bringe lykke. Hovedattraksjonen var det største tempelet som rommet en Buddhastatue som var over 20 meter høy. Det ble veldig mange trapper å gå når vi skulle på toppen.